Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Kir Royal


Kir Royal



Χρόνος προετοιμασίες 3 λεπτά
Για 1 ποτό 



ΥΛΙΚΑ

1 μεζούρα λικέρ crème de cassis
σαμπάνια brut
ποτήρι σαμπάνιας

Εκτέλεση
Γεμίστε σχεδόν μέχρι επάνω το ποτήρι της σαμπάνιας με πολύ καλά παγωμένη σαμπάνια και μετά πολύ προσεκτικά ρίξτε από πάνω το λικέρ. Εξαιτίας της διαφορετικής πυκνότητας των δύο υγρών, το λικέρ θα καθίσει στον πάτο, δημιουργώντας μια διαβάθμιση στο χρωματισμό, από έντονο κόκκινο στον πάτο, μέχρι πολύ ανοικτό στην επιφάνεια.
Μπορείτε να βάλετε πρώτα το λικέρ και μετά τη σαμπάνια. Με αυτόν τον τρόπο τα δύο ποτά θα αναμειχθούν τέλεια και θα δημιουργήσουν ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα χρωματικά και γευστικά.

Πηγή: http://www.yumm.gr