Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Νάτσος (Nachos)





Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά
Για 4 άτομα


ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο νάτσος
1 δόση σάλτσα φρέσκα  (έτοιμη μεξικάνικη σάλτσα ντομάτας)
1 δόση γκουακαμόλε
2 φλιτζάνια τυρί τσένταρ τριμμένο
3 ντομάτες για σάλτσα (ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους)
½ φλιτζάνι γιαούρτι σακούλας
½ κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το γκριλ ή το αερόθερμο του φούρνου στους 180ο C. Σ’ ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή σε τέσσερα ατομικά, στρώνετε τα νάτσος ώστε να καλύψουν τον πάτο. Από πάνω βάζετε τη σάλτσα φρέσκα και το τριμμένο τυρί. Βάζετε το σκεύος στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ζεσταθούν τα τσιπς.
Ανακατεύετε το γιαούρτι με το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Όταν βγάλετε τα νάτσος από το φούρνο τα γαρνίρετε με γκουακαμόλε, το μείγμα γιαουρτιού και μερικές ροδέλες από τις πιπεριές.

Πηγή:  Μαγειρικής Μαγεία