Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Ταϊλανδέζικη σαλάτα με μοσχάρι


Ταϊλανδέζικη σαλάτα με μοσχάρι


Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
250γρ. σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα
200γρ. μπιζελάκια μανζ-του κομμένα στη μέση
100γρ. κινέζικος φιδές
1 αγγούρι
1 μέτριο καρότο
2 φλιτζάνια βλαστάρια σόγιας
1 μέτρια κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
3 μοσχαρίσιες μπριζόλες χωρίς κόκαλο
1/3 φλιτζανιού ανάλατα ψημένα φιστίκια
¼ φλιτζανιού φρέσκο κολίανδρο
Ντρέσιγκ
1/3 φλιτζανιού γλυκιά καυτερή σάλτσα (δείτε συνταγή γαριδοσαλάτα γλυκιά)
2 κουταλιές σούπας χυμό λάιμ
2 κουταλιές σούπας φιστικέλαιο
2 κουταλάκια γλυκού σάλτσα ψαριού
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο

Εκτέλεση
Βάλτε τα σπαράγγια και τα μπιζελάκια σε πυρέξ, σκεπάστε τα με βραστό νερό και αφήστε τα 2 λεπτά. Πλύνετε τα με κρύο νερό και στραγγίστε τα καλά. Βάλτε το φιδέ σε πυρέξ, σκεπάστε με βραστό νερό, αφήστε τον 5 λεπτά και στραγγίστε τον.
Κόψτε το αγγούρι στη μέση κατά μήκος, αφαιρέστε το σπόρο και κόψτε το σε λεπτές φέτες. Κόψτε το καρότο κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες. Ανακατέψτε σπαράγγια, μπιζέλια, φιδέ, αγγούρι, καρότο, βλαστάρια, πιπεριά, κρεμμύδι, δυόσμο, κορίανδρο και το ντρέσιγκ, το οποίο φτιάχνετε ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα σέικερ.
Στο μεταξύ ψήστε στο γκριλ το κρέας ώσπου να ροδίσει και να ψηθεί μέχρι μέσα. Σκεπάστε, αφήστε το 10 λεπτά και κόψτε το σε λεπτές φέτες. Ανακατέψτε το μοσχάρι στη σαλάτα, ρίξτε από πάνω τα φιστίκια και τον κορίανδρο.



Πηγή: 50 επιλεγμένες συνταγές για σαλάτες, εκδ. Μάλλιαρης παιδεία