Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

Σκορδολάζανα με κόκκινη σάλτσα Μήλου


Σκορδολάζανα με κόκκινη σάλτσα Μήλου


Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 50 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
Για τα λαζάνια
1/2 κιλό λαζάνια ή ταλιατέλες
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Για τη σκορδαλιά
3 μέτριες πατάτες
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι ή λεμόνι
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο γάλα
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι
Για την κόκκινη σάλτσα
4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
2 κουταλιές της σούπας λιαστό πελτέ
Αλάτι, πιπέρι,
Λίγη κανέλα,
2 φύλλα δάφνης
Δυόσμο

Εκτέλεση
Πρώτα θα βράσετε τα λαζάνια (ή τις ταλιατέλες) σε μπόλικο αλατισμένο νερό, στο οποίο θα ρίξετε και λίγο ελαιόλαδο για να μη λασπώσουν.
Για τη σκορδαλιά θα βράσετε τις πατάτες για 20 λεπτά και αφού κρυώσουν θα τις ξεφλουδίσετε και θα τις πολτοποιήσετε μαζί με το σκόρδο.Θα βράσετε τον πουρέ μαζί με το λάδι, το γάλα, το ξύδι και το αλατοπίπερο για 10 λεπτά περίπου.
Για τη σάλτσα θα κάψετε λίγο λάδι, όπου θα σοτάρετε τον πελτέ και στη συνέχεια θα προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά και θα τα αφήσετε να βράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά περίπου.
Θα σερβίρετε τα λαζάνια και θα τα περιχύσετε με τη σκορδαλιά ενώ από πάνω θα βάλετε την κόκκινη σάλτσα.
Για εξαιρετική νοστιμιά θα πασπαλίσετε με μηλέικο λαδοτύρι


Πηγή: http://www.milosislandinfo.gr