Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Ριζότο με χοιρινό και μανιτάρια


Ριζότο με χοιρινό και μανιτάρια



Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
55γρ. βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
1 ½ κούπα ρύζι
1 κούπα λευκό κρασί
5 κούπες ζωμό κότας (δείτε συνταγή)
225γρ. τσιγαρισμένο χοιρινό
510γρ. μικρά μανιτάρια
½ κούπα κρέμα γάλακτος
½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα και παρμεζάνα για το σερβίρισμα
12 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ κούπας κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεστάνετε το βούτυρο και το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, προσθέστε το ρύζι και σοτάρετε το και αυτό μαζί μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέστε το κρασί και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί. Ρίξτε το ζεστό ζωμό σε μικρές ποσότητες, ανακατέψτε καλά και σιγοβράστε μέχρι να ετοιμαστεί το ρύζι, για περίπου 20 λεπτά.
Προσθέστε το χοιρινό, το οποίο έχετε προηγουμένως τσιγαρίσει σε λάδι, τα μανιτάρια, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, το κόκκινο πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Μόλις σβήσετε το μάτι, αφήστε το φαγητό στην κατσαρόλα για 3 λεπτά.


Πηγή: Εύκολες και νόστιμες συνταγές, εκδ. Τουμπής