Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ταϊλανδέζικη σαλάτα με γαρίδες και μάνγκο


Ταϊλανδέζικη σαλάτα με γαρίδες και μάνγκο



Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 5 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
20 μεγάλες γαρίδες
3 μεγάλα μάνγκο σε κομματάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/3 φλιτζανιού καλά πατημένα φύλλα κορίανδρου
500γρ. ντοματίνια κομμένα σε φέτες
660γρ. κίτρινες αχλαδοντομάτες κομμένες στη μέση
2 κουταλιές σούπας σουσάμι ψημένο
2 μεγάλα αβοκάντο κομμένα σε φέτες
Ντρέσιγκ
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά κομμένη στα 4
1 μέτρια ντομάτα κομμένη στα 4
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια γλυκού ρυζόξιδο
2 κουταλάκια φρέσκος κορίανδρος ψιλοκομμένος
¼ φλιτζανιού φιστικέλαιο
1 κουταλάκι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο


Εκτέλεση
Καθαρίστε τις γαρίδες και αφαιρέστε το εντεράκι, αφήνοντας τις ουρές. Τις βράζετε για 5 λεπτά. Ανακατώστε σε μεγάλο μπολ τις γαρίδες με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέστε το ντρέσιγκ, αφού έχετε ανακατέψει πολύ καλά όλα τα υλικά του, και ανακατέψτε απαλά. Σερβίρετε πάνω σε φύλλα κάρδαμου.



Πηγή: 50 επιλεγμένες συνταγές για σαλάτες, εκδ. Μάλλιαρης παιδεία