Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

Ριζότο μιλανέζε


Ριζότο μιλανέζε



Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα
  

Υλικά
350γρ. ρύζι αρμπόριο
50γρ. βούτυρο
4 κουταλιές σούπας τυρί παρμεζάνα τριμμένη
1 κρεμμύδι
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί ξηρό
Ζωμός κρέατος
1 πρέζα σαφράν 0,25γρ.

Εκτέλεση
Ξεφλουδίστε το κρεμμύδι και κόψτε το σε λεπτές φέτες. Λιώστε 30γρ. βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε χωρίς να πάρει χρώμα.
Έπειτα από 4 λεπτά δυναμώνετε τη φωτιά, ρίχνετε το ρύζι και σοτάρετε για 1 λεπτό. Όταν το ρύζι γυαλίσει, το περιχύνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Σκεπάζετε το ρύζι με λίγο ζωμό και μαγειρεύετε. Όταν απορροφηθούν τα υγρά, προσθέτετε λίγο ακόμα ζωμό και ανακατεύετε ελαφρά. Λίγο πριν ετοιμαστεί το ριζότο, προσθέτετε και το σαφράν διαλυμένο σε ένα κουτάλι ζωμό.
Ανακατεύετε το ριζότο με το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα, και το σερβίρετε πασπαλισμένο με λίγο επιπλέον τυρί.