Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011

Σαλάτα χριστουγέννων με μαγιονέζα σησαμέλαιου


 Σαλάτα Χριστουγέννων με μαγιονέζα σησαμέλαιου    



Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 0 λεπτά
Για 4 άτομα
  


Υλικά
1 μικρό λάχανο
5 καρότα χονδρά
3 κλωνάρια σέλερυ
1 ματσάκι ραπανάκια
3 ξινόμηλα
Καρύδια, αλάτι, πιπέρι

Για τη μαγιονέζα σησαμέλαιου
3 κρόκοι αυγών
500ml Παρθένο Σησαμέλαιο
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
Αλάτι, ξύδι

Εκτέλεση
Κόβουμε το λάχανο και το σέλερυ για σαλάτα. Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τα καρότα, αλατίζουμε και τρίβουμε με τα χέρια τη σαλάτα για να βγάλει τους ζωμούς και να τραβήξει το αλάτι. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο. Την επόμενη ημέρα κόβουμε τα ξινόμηλο σε κύβους, τα ραπανάκια σε φέτες, στραγγίζουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε με τα καρύδια και τη μαγιονέζα σησαμελαίου.
Για τη μαγιονέζα σησαμέλαιου
Σε μεταλλικό ή γυάλινο μπολ χτυπάμε με μίξερ τους κρόκους με λίγο ξύδι, αλάτι, πιπέρι και μουστάρδα, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ασπρίζει και να αφρατεύει. Συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο-λίγο και με προσοχή το Παρθένο Σησαμέλαιο για να ομογενοποιήσουμε το μείγμα. Αν δούμε ότι σφίγγει πολύ μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο νερό και να συνεχίσουμε μέχρι να τελειώσει το λάδι. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Tips : Χρησιμοποιείστε φρέσκα αυγά, καθαρά σκεύη και κρύα υλικά.
*Με τη μαγιονέζα αυτή μπορείτε να γαρνίρετε διάφορες σαλάτες, συνοδεύοντάς την προαιρετικά με σησάμι ή μαυροσήσαμο.
*Μπορείτε να κάνετε παραλλαγές της μαγιονέζας ως εξής:
Προσθέτοντας μουστάρδα με κόκκους σιναπιού (μουστάρδας) για να συνοδεύσετε λευκά κρέατα.
Προσθέτοντας μπούκοβο, πάπρικα και λίγο ταμπάσκο για μια πολύ πικάντικη μαγιονέζα.
Προσθέτοντας ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί και κάπαρη για να συνοδεύσετε ψάρια.
Προσθέτοντας διάφορα αρωματικά χόρτα, βασιλικό, μυρώνι, δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό για τις σαλάτες.


Πηγή: http://www.sesame.gr