Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Φωλιές πατάτας με μπέικον


Φωλιές πατάτας με μπέικον




Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 40 λεπτά
Για 8 άτομα

Υλικά
Για τις φωλιές
1 κιλό και 200γρ. πατάτες
60γρ. βούτυρο
4 κρόκοι αβγών
Αλάτι και πιπέρι
Για τη γέμιση
200γρ. άσπρο λάχανο
40γρ. βούτυρο
70γρ. μπέικον σε κύβους
1 κρεμμύδι
½ λίτρο ζωμό λαχανικών (δείτε συνταγή)
2 λουκάνικα Φρανκφούρτης
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
Ρίχνετε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό και τις μαγειρεύετε για 30 λεπτά. Τις ξεφλουδίζετε και τις κάνετε πουρέ. Προσθέτετε στον πουρέ το βούτυρο, 3 κρόκους και λίγο αλατοπίπερο και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει.
Κόβετε το λάχανο σε λωρίδες, το πλένετε, ρίχνετε πάνω του βραστό νερό, το αφήνετε για 10 λεπτά να μαλακώσει και το στραγγίζετε. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε με το βούτυρο και το μπέικον. Προσθέτετε το λάχανο, το ζωμό και λίγο αλατοπίπερο, κλείνετε το καπάκι και μαγειρεύετε για 1 ώρα περίπου.
Ρίχνετε το μείγμα της πατάτας σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και φτιάχνετε 8 φωλιές πάνω σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα αλείφετε με τον κρόκο που περίσσεψε, χτυπημένο με 1 κουτάλι νερό, και τα ψήνετε στους 220ο C για 10 λεπτά. Βράζετε τα λουκάνικα και τα κόβετε ροδέλες. Γεμίζετε τα καλαθάκια με το λάχανο και τα λουκάνικα και τα σερβίρετε.