Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

Αστακομακαρονάδα


Αστακομακαρονάδα




Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 50 λεπτά
Για 4 άτομα


Υλικά
1 ½ κιλό αστακό
1 κουταλιά ζάχαρη
1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
2 1/2  φλιτζανάκι μαϊντανό  ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ξύδι
2 κομμένες σκελίδες σκόρδο
½ κιλό σπαγγέτι
3 κομμένα κρεμμύδια
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ κιλό ντομάτες ή 1 κονσέρβα Τομάτες Ψιλοκομμένες με Βασιλικό
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Λιώνετε στο μπλέντερ το σκόρδο, τα κρεμμύδια και το μαϊντανό. Σωτάρετε το μείγμα με ½ φλιτζάνι από το ελαιόλαδο, μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τις ντομάτες, το ξύδι, το κρασί, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και βράζετε τη σάλτσα για 30 λεπτά.
Βράζετε τον αστακό σε κατσαρόλα με νερό, και τον βγάζετε από την κατσαρόλα και τον ακουμπάτε στο ξύλο της κουζίνας. Τον ανοίγετε. Βγάζετε το φαΐ του και το κόβετε. Κρατάτε το κέλυφος για γαρνιτούρα και σουρώνετε το ζουμί του.
Βράζετε τα μακαρόνια σε κατσαρόλα με το ζουμί του αστακού. Τα σουρώνετε. Σωτάρετε τον αστακό με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τον προσθέτετε στη σάλτσα με τις ντομάτες. Βάζετε τα μακαρόνια σε πιατέλα, περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με το βασιλικό ή το μαϊντανό και σερβίρετε.

Πηγή: http://www.altisblog.gr