Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Μπούτι αρνιού μέσα σε φρέσκια σφολιάτα


 Μπούτι αρνιού μέσα σε φρέσκια σφολιάτα




Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 2 ώρες
Για 4 άτομα


Υλικά
1  μπούτι αρνιού χωρίς κόκαλο, γύρω στα 2 ½ κιλά (ψαχνό), σε δίχτυ
2 κουταλάκια γλυκού δενδρολίβανο ξερό
4-6 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
10-15 κόκκους από μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά σούπας παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
1 φύλλο φρέσκια σφολιάτα
1 αβγό χτυπημένο με 2 κουταλιές σούπας γάλα


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Αφαιρούμε το δίχτυ από το κρέας και το ανοίγουμε. Κοπανάμε το δενδρολίβανο, το σκόρδο, το πιπέρι και το ελαιόλαδο στο γουδί μέχρι να γίνει αλοιφή. Αλατίζουμε το κρέας από τις δυο μεριές και αλείφουμε το μείγμα των μυρωδικών από την μέσα μεριά. Τυλίγουμε το κρέας όπως ήταν, χωρίς όμως να το ξαναδέσουμε με το δίχτυ. Το κλείνουμε εάν χρειαστεί με 2-3 οδοντογλυφίδες.
Τοποθετούμε το κρέας πάνω στη φρέσκια σφολιάτα, την οποία έχουμε ανοίξει λίγο με τον πλάστη. Τυλίγουμε έτσι ώστε οι «ραφές» της σφολιάτας να είναι από την κάτω μεριά του κρέατος. Αλείφουμε παντού με το χτυπημένο αβγό και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200ο C. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180ο C και ψήνουμε το κρέας για 1 ½ ώρα. Η σφολιάτα θα ροδίσει πριν ψηθεί το κρέας. Σκεπάζουμε περίπου στη μέση του ψησίματος με ένα αλουμινόχαρτο. Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και το αφήνουμε για 15 λεπτά πριν το κόψουμε. Το κόβουμε φέτες και το σερβίρουμε με πατάτες φούρνου. 


Πηγή: http://www.mageiremata.gr