Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Σπαγγέτι Αματριτσιάνα


Σπαγγέτι Αματριτσιάνα



Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
1 κομμάτι μπέικον 100γρ.
400γρ. ώριμες σφιχτές ντομάτες ή αποφλοιωμένα ντοματάκια
1 σκελίδα σκόρδο
1 καυτερή πιπεριά
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ματσάκι βασιλικό
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
Κόβετε το μπέικον σε κυβάκια. Ζεματίζετε τις ντομάτες σε βραστό νερό, τις στραγγίζετε, αφαιρείτε τη φλούδα και τους σπόρους, τις στύβετε ελαφρά και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Ξεφλουδίζετε το σκόρδο και το κοπανάτε ελαφρά. Πλένετε το βασιλικό, τον στεγνώνετε προσεκτικά με ένα πανί και τον ψιλοκόβετε. Ρίχνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο μαζί με την πιπεριά. Προσθέτετε το μπέικον και σοτάρετε για λίγο ακόμη, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτετε τις ντομάτες και 1 πρέζα αλατοπίπερο και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας που και που. Τέλος προσθέστε το βασιλικό και κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά.
Εν το μεταξύ σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζετε άφθονο νερό, ρίχνετε αλάτι και βράζετε τα μακαρόνια για 10 λεπτά. Σουρώνετε τα μακαρόνια, τα τοποθετείτε στην κατσαρόλα και τα περιχύνετε με την σάλτσα. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με τριμμένο τυρί.


Πηγή: Ευκολία στην κουζίνα - DeAGOSTINI