Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Μηλόπιτα με μέλι ψημένη μέσα σε φρέσκια σφολιάτα


Μηλόπιτα με μέλι ψημένη μέσα σε φρέσκια σφολιάτα




Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 8 άτομα




Υλικά
1 πακέτο τυρί κρέμα (225 γρ.)
½ του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά γλυκού βανίλια εσάνς
2 μεγάλα ξινόμηλα καθαρισμένα, κομμένα στη μέση και κατόπιν σε λεπτές φέτες
½  φλιτζάνι ζάχαρη κανονική
1 πακέτο φρέσκια σφολιάτα
1 μεγάλο αβγό, ελαφρώς χτυπημένο με 1 κουταλιά σούπας νερό
½ φλιτζάνι μέλι


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο C. Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, την άχνη και τη βανίλια, χτυπώντας τα με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνει μια λεία μαλακιά μάζα. Καθαρίζουμε τα μήλα. Τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ανακατεύουμε με τη μισή ζάχαρη.
Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη σφολιάτα σε ένα παραλληλόγραμμο με διαστάσεις 40 Χ 32 εκ. Από τη μακριά πλευρά κόβουμε 4 λωρίδες των 2 εκ. φάρδους. Από την κοντή μεριά κόβουμε 4 λωρίδες των 2 εκ. φάρδους. Κόβουμε το παραλληλόγραμμο στη μέση κατά μήκος και τοποθετούμε τα 2 κομμάτια στη λαμαρίνα του φούρνου.
Αλείφουμε τις μακριές άκρες των 2 κομματιών με το αβγό και τοποθετούμε τις μακριές λωρίδες, 2 σε κάθε παραλληλόγραμμο, στις αντίστοιχες μακριές πλευρές. Το ίδιο κάνουμε με τις μικρότερες λωρίδες.
Απλώνουμε το μείγμα του τυριού σε κάθε σφολιάτα και από πάνω στρώνουμε τα μήλα.
Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας σε ένα παραλληλόγραμμο με διαστάσεις 32 Χ 24 εκ. και το κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Στρώνουμε το κάθε κομμάτι πάνω στις 2 τάρτες. Πιέζουμε τις άκρες ελαφρώς για να κολλήσουν. Χαράζουμε την επιφάνεια σε 2-3 μέρη. Αλείφουμε με το αβγό και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη που έχει μείνει. Ψήνουμε τις πίτες για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε το μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα. Μόλις βγουν οι πίτες από το φούρνο τις αλείφουμε με το μέλι. Τις σερβίρουμε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.      


Πηγή: http://www.mageiremata.gr