Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Φιλέτο με ουίσκι και ροκφόρ


Φιλέτο με ουίσκι και ροκφόρ


Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά
4 φιλέτα μοσχαρίσια
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ουίσκι
100γρ. ροκφόρ τριμμένο
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές σούπας νερό
Αλάτι/ πιπέρι σε κόκκους

Εκτέλεση
Βάζετε τα φιλέτα σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε μια κουταλιά λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνετε τα φιλέτα για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ουίσκι, το ροκφόρ, τη μουστάρδα, το νερό, λίγο λάδι, αλάτι και το πιπέρι σε κόκκους και το αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τα φιλέτα ζεστά και τα περιχύνετε με τη σάλτσα. Μπορείτε να γαρνίρετε με σπαράγγια ή πράσινη σαλάτα.