Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Σφολιατάκια με σος καραμέλας


Σφολιατάκια με σος καραμέλας





Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά
Για 4 άτομα



Υλικά
200γρ. σφολιάτα
400γρ. μήλα γκόλντεν
30γρ. βούτυρο
30γρ. ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
150γρ. κρέμα γάλακτος
Για τη σος καραμέλας
50γρ. ζάχαρη
150γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Ανοίγετε τη σφολιάτα σε λεπτό φύλλο, την απλώνετε σε ένα ταψί καλυμμένο με βρεγμένο αντικολλητικό χαρτί, την τρυπάτε με ένα πιρούνι, την πασπαλίζετε με ένα κουτάλι της σούπας ζάχαρη άχνη και την ψήνετε για 15 με 20 λεπτά στους 220ο C.
Κόβετε σε κύβους τα μήλα και τα σοτάρετε για 5 λεπτά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το βούτυρο. Ανακατεύετε και προσθέτετε τη ζάχαρη.
Για τη σος, βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη και 3 κουταλιές σούπας νερό σε μέτρια φωτιά, και ετοιμάζετε μια ανοιχτόχρωμη καραμέλα. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος χτυπώντας με το σύρμα. Βάζετε την κατσαρόλα ξανά στο μάτι και λιώνετε την καραμέλα πάντα ανακατεύοντας. Αφήνετε το έτοιμο μείγμα να χλιάνει.
Αφού περάσουν τα 20 λεπτά, βγάζετε την ψημένη σφολιάτα από το φούρνο, την μεταφέρετε πάνω σε ένα ξύλο και την κόβετε σε 16 τετράγωνα κομμάτια. Μοιράζετε στα 8 τετραγωνάκια το μείγμα των μήλων και τα σκεπάζετε με τα υπόλοιπα. Πασπαλίζετε την επιφάνεια του γλυκού με τη ζάχαρη άχνη που περίσσεψε, διακοσμείτε χαράζοντας γραμμές πάνω στη ζάχαρη και σερβίρετε με τη ζεστή σάλτσα καραμέλας στο πλάι.