Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

Μπάμιες με ξυνόχοντρο


Μπάμιες με ξυνόχοντρο




Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 5 λεπτά
Για 4 άτομα


Υλικά
2 φλιτζάνια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι κόκκινο κρασί
4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μάραθο
1 κιλό μπάμιες
1 κουταλάκι πάπρικα
2 μικρές καυτερές πιπεριές
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι
1 κύβο με Μεσογειακά Μυρωδικά & ελαιόλαδο
1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα με καρότο και κρεμμύδι
3/4 φλιτζανιού ξυνόχοντρο
μερικούς κόκκους μπαχάρι
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίστε τις μπάμιες, αφαιρώντας το κοτσανάκι και βουτώντας τες σε ξίδι.
Σοτάρετε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι από το ελαιόλαδο. Όταν το κρεμμύδι μαλακώσει, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τον μάραθο, το μαϊντανό, την ψιλοκομμένη ντομάτα, το σκόρδο, τις πιπεριές, το μπαχάρι, τον κύβο, την πάπρικα και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, όση ώρα βράζει η σάλτσα, τηγανίζετε τις μπάμιες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις αφήνετε κατά μέρος. Ρίχνετε στη σάλτσα το κρασί, προσθέτετε τις μπάμιες και τις αφήνετε να βράσουν 15 λεπτά περίπου. Προσθέτετε το ξυνόχοντρο, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να βράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά περίπου.


Πηγή: http://www.altisblog.gr