Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Κάππαρη τηγανητή με ντοματίνια και βασιλικό


Κάππαρη τηγανητή με ντοματίνια και βασιλικό



Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά
Για 4 άτομα


Υλικά
60ml. ελαιόλαδο
8 κουταλιές σούπας κάππαρη φρέσκια ή από βαζάκι (ξαλμυρισμένη σε κρύο νερό για 10 λεπτά και καλά στραγγισμένη)
20 ντοματίνια, κομμένα στα 2
Αλάτι, πιπέρι
2 κλαράκια φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
16 μικροί κρίθινοι ντάκοι

Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κάψει καλά. Προσθέτουμε την κάπαρη και την τηγανίζουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε τα κομμένα ντοματίνια, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά, χωρίς να απομακρύνουμε το τηγάνι.
Ρίχνουμε το βασιλικό και ανακατεύουμε. Μουσκεύουμε ελάχιστα τους ντάκους, τους αραδιάζουμε σε μια πιατέλα και μοιράζουμε επάνω τους το μείγμα κάππαρης. Σερβίρουμε αμέσως. 

Πηγή:< Αλέξανδρος Παπανδρέου>  Γαστρονόμος Καθημερινής