Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Μπλίντζες (Blintzes)


Μπλίντζες (Blintzes)




Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
100γρ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά
2 κουτ. σούπας λάδι
450γρ. τυρί κρέμα
50γρ. ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους
50γρ. σταφίδες
3 κρόκοι αυγών
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού βανίλια
Βούτυρο
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βάλτε το αλεύρι και το αλάτι μέσα σε μια λεκάνη. Φτιάξτε ένα λακκάκι στη μέση και ρίξτε τα αυγά και 300γρ. νερό. Ανακατέψτε καλά τα υλικά και χτυπήστε τα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Ζεστάνετε λίγο λάδι σε ένα μικρό τηγάνι. Ρίξτε 2 κουταλιές σούπας από το μείγμα μέχρι να καλυφθεί ο πάτος. Συνεχίστε το τηγάνισμα σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα, χωρίς να πάρει χρώμα. Αδειάστε το σε λαδόκολλα και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.
Σε μια λεκάνη αναμείξτε το μαλακό τυρί, τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες, τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Απλώστε τη γέμιση με το κουτάλι στο κέντρο κάθε μιας από τις πίτες. Διπλώστε τα άκρα τους για να σκεπαστεί και να κλειστεί η γέμιση. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τις πίτες και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίστε με την άχνη και σερβίρετε τις ζεστές.

*Οι τηγανίτες αυτές έχουν ρωσική προέλευση και σερβίρονται στο Ισραήλ στην γιορτή των εβδομάδων.


 Πηγή: «Μεσογειακή μαγειρική» εκδ. Ακαδημαϊκή