Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

Μπρόκολο


Μπρόκολο


Μια ποικιλία του κουνουπιδιού είναι και το μπρόκολο. Υπάρχουν δύο είδη μπρόκολου, το ρομανέσκο, που είναι πολύ διαδεδομένο στην Ιταλία και το μπρόκολο με πράσινη κεφαλή, που είναι και το πιο συνηθισμένο. 

Όπως και το κουνουπίδι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και φολικό οξύ και έχει λίγες θερμίδες. Θεωρείται τρόφιμο κατά του έλκους, ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι οι χημικές ουσίες που περιέχει προστατεύουν τον οργανισμό από τον καρκίνο του πνεύμονα.
Το μπόκολο τρώγεται βραστό με λάδι και λεμόνι ως γευστική σαλάτα. Επίσης, συνδυάζεται υπέροχα με ομελέτες και αλμυρές τάρτες, καθώς και πιάτα ζυμαρικών, ενώ μπορεί να μαγειρευτεί και γιαχνί.