Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011

Τυροπιτάκια Νησιώτικα


Τυροπιτάκια Νησιώτικα




Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 30 κομμάτια

Υλικά
Για το φύλλο
1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι τσαγιού λιωμένο φρέσκο βούτυρο
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
400γρ. γιαούρτι σακούλας
Για τη γέμιση
200γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
400γρ. σκληρή φέτα λιωμένη
2 αυγά ολόκληρα
1/3 φλιτζανιού τσαγιού πλήρες γάλα φρέσκο
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρόκο αυγού για άλειμμα.
Λίγο πιπέρι και σουσάμι

Εκτέλεση
Ζυμώστε τα υλικά για το φύλλο έως ότου το μείγμα γίνει ομοιόμορφο. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί και εντομεταξύ ανακατέψτε τα υλικά για τη γέμιση. Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο μετρίου πάχους και κόψτε τη με ένα ποτήρι του κρασιού σε πιτάκια. Βάλτε από μια κουταλιά του γλυκού γέμιση σε κάθε πιτάκι και κλείστε τα καλά. Λαδώστε ένα ταψί και βάλτε μέσα τα πιτάκια. Αλείψτε το με τον κρόκο αυγού και πασπαλίστε τα με το σουσάμι. Ψήστε τα σε μέτρια θερμοκρασία 180ο C για 30 λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσουν.

Πηγή: http://www.robinhood.ca