Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Σπαγγέτι με προσούτο και κολοκυθάκια


Σπαγγέτι με προσούτο και κολοκυθάκια




Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
½ κιλό σπαγγέτι
150γρ. προσούτο
3 κολοκυθάκια
150γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2 αβγά
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι γιαούρτι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Κόβετε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και τα σοτάρετε με λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Τα βάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε τα τυριά και το προσούτο και τα ανακατεύετε με τα ζυμαρικά.
Αλείφετε με βούτυρο ένα πυρέξ και απλώνετε τα ζυμαρικά. Χτυπάτε στο μπλέντερ τα αβγά, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και τα ανακατεύετε. Περιχύνετε με το μείγμα τα ζυμαρικά. Ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 10 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.