Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Φαρφάλες με σολομό και βότκα


Φαρφάλες με σολομό και βότκα




Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά
Για 4 άτομα




Υλικά
200ml. κρέμα γάλακτος
60γρ. βούτυρο
80γρ. μπλέ τυρί (blue cheese) κομματιασμένο
500γρ. φαρφάλες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100ml. βότκα
250γρ. σολομό καπνιστό
Αλάτι, πράσινο πιπέρι
Άνηθο ψιλοκομμένο
1 Λεμόνι

Εκτέλεση
Κόβετε το σολομό σε λωρίδες. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε.
Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το μισό σολομό και λίγο πράσινο πιπέρι και τον σοτάρετε 2 λεπτά. Σβήνετε με τη βότκα και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Ρίχνετε κατόπιν την κρέμα γάλακτος, λίγο πράσινο πιπέρι και το μπλέ τυρί. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να λιώσει το τυρί. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, και γαρνίρετε με τον υπόλοιπο σολομό, πασπαλίζοντας με άνηθο.

*Ο σολομός για να «ζωντανέψει» θέλει μερικές σταγόνες φρέσκο λεμόνι στο σοτάρισμα και στο σερβίρισμα.