Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

Ψητό φινόκιο με φέτα


 Ψητό φινόκιο με φέτα




Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 35 λεπτά
Για 1 σαλατιέρα

Υλικά
1 μεγάλο φινόκιο (μαραθόριζα)
3 ντομάτες, κόκκινες και ώριμες
10 μαύρες ελιές
Λίγο άνηθο
200γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους
Ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζετε το φινόκιο και το ζεματίζετε για 15 λεπτά σε βραστό αλατισμένο νερό. Αφού τα βγάλετε από την κατσαρόλα, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα κόβετε σε φέτες, όπως την ντομάτα.
Στη συνέχεια, τοποθετείτε τις φέτες του φινόκιο σε ένα ταψί και τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Τις αλατίζετε ελαφρώς, τις πιπερώνετε και τις περιχύνετε με ελαιόλαδο. Βάζετε το φινόκιο στο φούρνο, στο γκριλ, στους 200ο C, για 20 λεπτά. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Κόβετε τις ντομάτες σε φέτες και στολίζετε μια πιατέλα τοποθετώντας εναλλάξ μια φέτα φινόκιο, μια φέτα ντομάτα. Στο κέντρο, βάζετε τη φέτα και τις ελιές. Πασπαλίζετε με άνηθο και περιχύνετε τη σαλάτα με τους χυμούς που έχουν μείνει στο ταψί. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ακόμα λάδι. Τέλος, ρίχνετε πιπέρι και σερβίρετε.


Πηγή: «Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας» εκδ. Μοντέρνοι καιροί