Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Σαλάτα με σελινόριζα, μήλο και γιαούρτι


Σαλάτα με σελινόριζα, μήλο και γιαούρτι




Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 0 λεπτά
Για 4 άτομα



Υλικά
7 φύλλα από πράσινη σαλάτα
2 φέτες χωριάτικο ψωμί, φρυγανισμένο
2 ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο
2 σελινόριζες χοντροκομμένες
200γρ. έμενταλ, κομμένο σε κύβους
1 μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
Για το ντρέσινγκ
60γρ. στραγγιστό γιαούρτι
Χυμό από 1 λεμόνι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση
Τρίβετε το σκόρδο πάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού. Στη συνέχεια, τις βάζετε στο κέντρο μιας στρογγυλής πιατέλας. Από πάνω βάζετε τα φύλλα της σαλάτας, αφού προηγουμένως τα έχετε κόψει με το χέρι σε χοντρά κομμάτια. Απλώνετε πάνω στη σαλάτα τις ροδέλες της ντομάτας και τους κύβους του έμενταλ. Ρίχνετε τους κύβους του μήλου και πασπαλίζετε με τα κομμάτια της σελινόριζας και τον άνηθο.
Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ. Σε ένα μπολ αδειάζετε το γιαούρτι και ρίχνετε το λεμόνι και το λάδι. Τα χτυπάτε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Αλατίζετε, ρίχνετε λίγο πιπέρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Αδειάζετε το ντρέσινγκ πάνω στη σαλάτα και σερβίρετε.


 Πηγή: «Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας» εκδ. Μοντέρνοι καιροί