Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Κεφτεδάκια με λεμόνι


Κεφτεδάκια με λεμόνι

Χρόνος προετοιμασίας 35 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 35 λεπτά
Για 6 άτομα

Υλικά
500γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 αβγά
500γρ. ντοματάκια για σάλτσα
2 μικρές φρυγανιές
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι του νερού ζωμό λαχανικών (δείτε συνταγή)
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές σούπας κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 λεμόνι
1 κλαράκι δεντρολίβανο
Αλεύρι
3 φυλλαράκια φασκόμηλο
αλάτι

Εκτέλεση

Ζεματίζετε για 1 λεπτό τις ντομάτες σε νερό που βράζει, τις στραγγίζετε αφαιρείτε τη φλούδα και τους σπόρους και τις κόβετε σε κομματάκια. Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβετε και το σοτάρετε σε ένα τηγάνι με το λάδι. Προσθέτετε τις ντομάτες και μαγειρεύετε για 10 λεπτά, αλατίζοντας στο τέλος.
Μαλακώνετε τη φρυγανιά μέσα σε λίγο ζωμό. Ψιλοκόβετε το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο και τα βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τον κιμά, τη στυμμένη φρυγανιά, το τυρί, τα αβγά, το ξύσμα του λεμονιού και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη για 20 λεπτά. Πλάθετε με το μείγμα κεφτεδάκια, τα περνάτε από το αλεύρι, τα βάζετε στο τηγάνι με τη σάλτσα ντομάτας, περιχύνετε με τον υπόλοιπο ζωμό και μαγειρεύετε με κλειστό το καπάκι για 25 λεπτά. Τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε.


 Πηγή: «Ευκολία στην κουζίνα» εκδ. DeAGOSTINI