Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Μπουτάκια κοτόπουλο με σταφύλια και μανιτάρια


Μπουτάκια κοτόπουλο με σταφύλια και μανιτάρια



Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά
Για 6 άτομα

Υλικά
12 μπουτάκια κοτόπουλο, έτοιμα κομμένα
200γρ. ρώγες από άσπρο σταφύλι
4 μικρά κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
150γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
½ ποτήρι λευκό κρασί
1 κουταλιά κουρκουμά
1 φλιτζανάκι κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε. Ρίχνετε μέσα τα μπουτάκια του κοτόπουλου και τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν. Αμέσως μετά προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σταφύλια. Ανακατεύετε απαλά να μη σπάσουν οι ρώγες και σβήνετε με το κρασί. Αλατίζετε, πιπερώνετε και σκεπάζετε το τηγάνι. Τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά. Προσθέτετε τον κουρκουμά και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να ψηθούν τα μπουτάκια και να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Προσθέτετε, την κρέμα γάλακτος. Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα, βάζοντας μπόλικο σπυρωτό ρύζι κάτω από το κοτόπουλο.


 Πηγή: «Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας» εκδ. Μοντέρνοι καιροί