Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Πιτάκια με ζαμπόν, παρμεζάνα και φασκόμηλο


Πιτάκια με ζαμπόν, παρμεζάνα και φασκόμηλο




Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 35 λεπτά
Για 35 κομμάτια


Υλικά
85γρ. βούτυρο
100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά χτυπημένα
100γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
4 φύλλα φασκόμηλου ψιλοκομμένα
40γρ. παρμεζάνα τριμμένη


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Βάζουμε το βούτυρο και 225ml. νερό σε βαριά κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, να λιώσει το βούτυρο, και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, ώσπου να ζεσταθεί πολύ καλά χωρίς να βράσει. Στο μεταξύ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και λίγο αλάτι και μόλις το μείγμα του βουτύρου φτάσει σε σημείο βρασμού, ρίχνουμε μέσα το αλατισμένο αλεύρι. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάμε δυνατά με σύρμα, ώσπου να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν σαν πάστα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε πιάτο και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε την πάστα σε κατσαρόλα και χτυπάμε μέσα τα αυγά, ένα ένα κάθε φορά, ώσπου να γίνουν ένα γυαλιστερό και απαλό μείγμα. Προσθέτουμε το ζαμπόν, το φασκόμηλο και την παρμεζάνα και χτυπάμε, ώσπου να ενωθούν όλα τα υλικά.
Βουτυρώνουμε ελαφρά μεγάλο ταψί, αδειάζουμε το μείγμα σε κορνέ με απλό στρογγυλό τελείωμα και φτιάχνουμε στρογγυλά κομμάτια επάνω στο βουτυρωμένο ταψί σε απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί θα φουσκώσουν. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.