Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

Πένες με ανανά και ντοματίνια


Πένες με ανανά και ντοματίνια



Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Για 6 άτομα

Υλικά
½ κιλό πένες
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
15 φύλλα πλατύφυλλο βασιλικό
100γρ. μπλε τυρί, κομμένο σε κύβους
150γρ. παρμεζάνα τριμμένη
150γρ. φρέσκο ανανά, κομμένο σε κύβους
15 ντοματίνια
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζετε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Στη συνέχεια, τις σουρώνετε και τις αδειάζετε μέσα σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβετε τον βασιλικό και ρίχνετε τα κομματάκια μέσα στις πένες. Προσθέτετε και τους κύβους του μπλε τυριού, τους κύβους ανανά και τα ντοματίνια, αφού τα έχετε κόψει στη μέση. Αλατίζετε ελαφρώς και πιπερώνετε. Ανακατεύετε πολύ καλά. Τέλος, ρίχνετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε ξανά.
Σερβίρετε σε σαλατιέρα και ρίχνετε την παρμεζάνα από πάνω.


 Πηγή: «Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας» εκδ. Μοντέρνοι καιροί