Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

Κινέζικα νούντλς με κοτόπουλο και κάσιους


Κινέζικα νούντλς με κοτόπουλο και κάσιους




Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 6 άτομα

Υλικά
½ κιλό φιλέτο κοτόπουλο
150γρ. φιστίκια κάσιους
1 μικρό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 πράσινη πιπεριά, σε ροδέλες
4 κουταλιές σούπας σόγια σος
3 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
1 ποτηράκι γλυκό κρασί
250γρ. κινέζικα νούντλς

Εκτέλεση
Παίρνετε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ρίχνετε μέσα το ηλιέλαιο και το αφήνετε να κάψει καλά. Ρίχνετε το κοτόπουλο, αφού το έχετε ήδη κόψει σε μπουκίτσες, και το ροδίζετε καλά. Προσθέτετε τα κάσιους, τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε όσο χρόνο χρειάζεται, ώστε να μαραθούν ελαφρώς τα κρεμμύδια και να ψηθεί το κοτόπουλο. Σβήνετε με το γλυκό κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί.
Τέλος, ρίχνετε τη σόγια σος και ανακατεύετε καλά. Αποσύρετε από τη φωτιά και διατηρείτε το κοτόπουλο ζεστό. Βράζετε τα νουντλς για 5 λεπτά, τα σουρώνετε και τα σερβίρετε σε πιατέλα. Αδειάζετε από πάνω το μαγειρεμένο κοτόπουλο και σερβίρετε.


 Πηγή: «Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας» εκδ. Μοντέρνοι καιροί