Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Εξωτική σαλάτα με χοιρινό


Εξωτική σαλάτα με χοιρινό


Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 35 λεπτά
Για 6 άτομα

Υλικά
1 ψαρονέφρι, περίπου ½ κιλό
2 κουταλιές καλαμποκέλαιο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές ρούμι
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο λεμονόχαρτο (lemon grass)
½ κουταλάκι καυτερό πιπέρι
1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε μπαστουνάκια
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλιές σόγια σος
1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κουταλιά κόκκινο κάρυ (ταϊλανδέζικο)
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μπαστουνάκια
6 φύλλα κόλιαντρο
2 κουταλάκια σουσάμι
2 σαλάτες

Εκτέλεση
Ετοιμάζετε το χοιρινό, κόβοντας το σε μπουκίτσες. Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι και ρίχνετε τις μπουκιές του χοιρινού. Τις σωτάρετε καλά. Προσθέτετε το σκόρδο, ανακατεύετε και σβήνετε με το ρούμι. Αμέσως μετά ρίχνετε το λεμονόχορτο, το καυτερό πιπέρι και τα μπαστουνάκια καρότου. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού και τη σόγια σος. Συμπληρώνετε λίγο ζεστό νερό και τα αφήνετε να πάρουν βράση.
Κατόπιν, προσθέτετε το δυόσμο και το κόκκινο κάρυ. Αλατίζετε ελαφρώς και τα αφήνετε να ψηθούν μέχρι να πήξει και να μελώσει η σάλτσα. Στη συνέχεια, ρίχνετε τα μπαστουνάκια της κόκκινης πιπεριάς και το φρέσκο κόλιαντρο.
Παίρνετε μια μεγάλη πιατέλα και απλώνετε τα φύλλα της σαλάτας. Αδειάζετε από πάνω της το μαγειρεμένο χοιρινό και πασπαλίζετε με το σουσάμι. Το σερβίρετε ζεστό.


 Πηγή: «Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας» εκδ. Μοντέρνοι καιροί