Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Παγωμένη ζαμπαγιόνε με σάλτσα πεπόνι


Παγωμένη ζαμπαγιόνε με σάλτσα πεπόνι



Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος αναμονής 2 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά
Για 6 άτομα



Υλικά
125γρ. ζάχαρη
2/3 νεροπότηρου κρασί Πόρτο ή Βινσάντο Σαντορίνης
4 κρόκοι αβγών
1 νεροπότηρο κρέμα γάλακτος
Για τη σάλτσα
300γρ. καθαρισμένο πεπόνι
25γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το Πόρτο, προσθέτετε τη ζάχαρη και τη λιώνετε. Χτυπάτε ελαφρά σε ένα μπολ τους κρόκους με το σύρμα, προσθέτετε το Πόρτο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και το βάζετε σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, χτυπώντας με το σύρμα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του. Το βγάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει συνεχίζοντας το ανακάτεμα και ενσωματώνετε την κρέμα γάλακτος. Ρίχνετε τη ζαμπαγιόνε σε 6 ατομικά φορμάκια και τα αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Βράζετε σε μια κατσαρόλα 1 κρασοπότηρο νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά. Βγάζετε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Βάζετε το πεπόνι κομμένο σε κομμάτια στο μπλέντερ, προσθέτετε το κρύο σιρόπι και χτυπάτε μέχρι να ετοιμάσετε μια ομοιογενή σάλτσα. Σερβίρετε την παγωμένη ζαμπαγιόνε περιχυμένη με τη σάλτσα πεπονιού.


 Πηγή: «Ευκολία στην κουζίνα» εκδ. DeAGOSTINI