Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

Κοτόπουλο στο φούρνο με φύτρες σόγιας


Κοτόπουλο στο φούρνο με φύτρες σόγιας


Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 5 λεπτά
Για 6 άτομα




Υλικά
1 κοτόπουλο, κομμένο σε μικρές μερίδες
200γρ. φύτρες σόγιας
1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
6 κουταλιές σογιέλαιο ή σησαμέλαιο
1 καρότο, κομμένο σε κύβους
1 ποτήρι λευκό κρασί
6 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι κουρκουμά
½ κουταλάκι πάπρικα
Αλάτι

Εκτέλεση
Βάζετε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι και σωτάρετε καλά το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Ρίχνετε μέσα την πάπρικα και τον κουρκουμά καθώς και λίγο αλάτι. Ανακατεύετε και, αμέσως μετά, βγάζετε το κοτόπουλο και το βάζετε σε ένα μεσαίο ταψί. Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι, χωρίς να το καθαρίσετε, το ζεσταίνετε και σωτάρετε όλα τα λαχανικά για 3 λεπτά. Τα σβήνετε με το κρασί.
Στη συνέχεια, ρίχνετε τα σωταρισμένα λαχανικά στο ταψί με το κοτόπουλο και ανακατεύετε ελαφρώς. Ρίχνετε λίγο αλάτι και περιχύνετε το κοτόπουλο με την ντομάτα. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύετε για 1 ώρα, με το ταψί σκεπασμένο, στου 170ο C. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.


 Πηγή: «Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας» εκδ. Μοντέρνοι καιροί