Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Κοτόπουλο ψητό με γιαούρτι και σόγια σος


Κοτόπουλο ψητό με γιαούρτι και σόγια σος


Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα
Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
8 μπούτια κοτόπουλο
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας σόγια σος
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 φλιτζάνι τυρί μετσοβόνε τριμμένο
αλάτι

Εκτέλεση
Πλένετε τα μπουτάκια κοτόπουλου, τα στραγγίζετε και αφαιρείτε την πέτσα. Βάζετε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη μουστάρδα, τη σόγια σος, λίγο αλάτι και την πάπρικα. Αλείφετε τα μπουτάκια με τη σάλτσα, τα βάζετε σε μια πιατέλα και τα αφήνετε για 1 ώρα να μαριναριστούν.
Αλείφετε με λάδι ένα ταψί και βάζετε το κοτόπουλο. Τα περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα και τα πασπαλίζετε με το τυρί. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 40 λεπτά. Τα σερβίρετε ζεστά.