Τρίτη, 9 Αυγούστου 2011

Μπρουσκέτα Ελληνική (Brousketa Greca)


Μπρουσκέτα Ελληνική (Brousketa Greca)



Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
4 μεγάλες, χοντρές φέτες χωριάτικο ψωμί
24 λεπτές φετούλες αγγούρι με τη φλούδα τους
12 ραπανάκια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
12 πράσινες τσακιστές ελιές χωρίς κουκούτσι
200γρ. φέτα, θρυμματισμένη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
ρίγανη

Εκτέλεση
Ψήνετε τις φέτες του ψωμιού ώστε να φρυγανιστούν καλά από τις δυο πλευρές, για 10 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, τις τοποθετείτε σε ένα δίσκο, τις αλείφετε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ρίχνετε λίγο αλάτι, λίγη ρίγανη και πιπέρι.
Απλώνετε από πάνω 6 φετούλες αγγουράκι, τρίβετε τη φέτα και από πάνω βάζετε τα ραπανάκια. Τέλος, γαρνίρετε με τις πράσινες ελιές, ρίχνετε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και η μπρουσκέτα σας είναι έτοιμη.

*Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε και άλλα υλικά, όπως κάππαρη, ντομάτα τριμμένη, φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένη πιπεριά, σαρδελίτσες και αντσούγιες.  

Πηγή: «Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας» εκδ. Μοντέρνοι καιροί