Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Σαλάτα του Καίσαρα (Ceasar's)


Σαλάτα του Καίσαρα (Ceasar's)




Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 0 λεπτά
Για 1 μεγάλη σαλατιέρα




Υλικά
2 φύλλα από τρυφερό μαρούλι
2 σκελίδες σκόρδο
2 φέτες ψωμί του τοστ
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
150γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Για το ντρέσινγκ
1 κουταλάκι πάστα αντσούγιας
1 κρόκο αβγού
Χυμό από ½ λεμόνι
Ελαιόλαδο, όσο τραβήξει
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Αφαιρείτε την κόρα από τις φέτες του τοστ και κόβετε σε μικρούς κύβους την ψίχα. Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρεται τα ψωμάκια μέχρι να ροδίσουν.
Κατόπιν, ετοιμάζετε το ντρέσινγκ. Βάζετε στο μίξερ την πάστα αντσούγιας, τον κρόκο του αβγού, λίγο αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Τα χτυπάτε για 1 λεπτό. Σιγά, σιγά, συμπληρώνετε ελαιόλαδο μέχρι η σαλτσούλα να πήξει ελαφρώς. Στη συνέχεια, παίρνετε μια μεγάλη σαλατιέρα. Κόβετε τις σκελίδες του σκόρδου στη μέση και με αυτές τρίβετε όλη την εσωτερική επιφάνεια της σαλατιέρας. Αμέσως, μετά βάζετε τα φύλλα του μαρουλιού αφού τα έχετε ήδη κόψει με το χέρι σε χοντρά κομμάτια.
Ρίχνετε από πάνω τα κρουτόν, περιχύνετε με το ντρέσινγκ και πασπαλίζετε με την παρμεζάνα.

*Αν θέλετε, προσθέτετε μικρά κομμάτια από βραστό στήθος κοτόπουλου. Έτσι, θα έχετε ένα πλήρες γεύμα.


 Πηγή: «Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας» εκδ. Μοντέρνοι καιροί