Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Φιστούκ Μαχτσί (Fustuch Mahchi) Τυνησιακό γλυκό με καρύδια


Φιστούκ Μαχτσί




Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Για 12 κομμάτια

Υλικά
100γρ. αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
1 κουτ. σούπας ροδόνερο
1 κρόκο αυγού
24 μισά καρύδια
175γρ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη αναμείξτε την αλεσμένη αμυγδαλόψιχα και το ροδόνερο. Προσθέστε τον κρόκο αυγού και ανακατέψτε τα καλά. Ενώστε τα μισά καρύδια μεταξύ τους με το μείγμα της αμυγδαλόψιχας.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και 150γρ. νερό. Ζεστάνετε ελαφρά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και στη συνέχεια αφήστε να κοχλάσει και μείνει η μισή ποσότητα. Βουτήξτε τα κολλημένα καρύδια στο σιρόπι και στη συνέχεια πασπαλίστε τα με πολλή ζάχαρη. Αφήστε να στραγγίξουν όλη τη νύχτα και σερβίρετε.


 Πηγή: «Μεσογειακή μαγειρική» εκδ. Ακαδημαϊκή