Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Μουχλάμπια (Mouhalabieh)


Μουχλάμπια (Mouhalabieh)




Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 8 λεπτά
Για 8 άτομα

Υλικά
1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
100γρ. τριμμένο ρύζι
1250γρ. γάλα
100γρ. ζάχαρη
2 κουτ. σούπας ροδόνερο
100γρ. αλεσμένη αμυγδαλόψιχα


Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη αναμείξτε το κορνφλάουρ και το τριμμένο ρύζι με λίγο γάλα μέχρι να γίνουν ομοιογενής μάζα. Ζεστάνετε το υπόλοιπο γάλα μέχρι να κοχλάσει και ρίξτε το πάνω στο μείγμα. Ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέστε τη ζάχαρη, το ροδόνερο και την αλεσμένη αμυγδαλόψιχα. Βάλτε στην κατσαρόλα και βράστε 4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Αδειάστε σε μπολ σερβιρίσματος και αφήστε να κρυώσει.

*Επιδόρπιο που σερβίρεται στη Μέση Ανατολή κυρίως στη διάρκεια του Ραμαζανιού.


 Πηγή: «Μεσογειακή μαγειρική» εκδ. Ακαδημαϊκή