Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011

Ρύζι Thai με σπαράγγια και καβούρι


Ρύζι Thai με σπαράγγια και καβούρι




Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 6 άτομα




Υλικά
500γρ. ρύζι Thai
300γρ. σπαράγγια
200γρ. καβούρι κονσέρβας
1 καυτερή πιπερίτσα (τσίλι)
1 κόκκινη πιπεριά γλυκιά
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
100γρ. φύτρα σόγιας πλυμένα και στραγγισμένα
3 κουταλιές σούπας τσάιβ ψιλοκομμένο
5 ντοματάκια
Αλάτι, πιπέρι πράσινο


Εκτέλεση
Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Κόβετε το 1/3 περίπου από το σκληρό κοτσάνι των σπαραγγιών και τα βράζετε 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε, κρατάτε μερικά για τη διακόσμηση και ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα. Ψιλοκόβετε επίσης την καυτερή πιπερίτσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την κόκκινη πιπεριά.
Ζεσταίνετε τη μαργαρίνη, και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές. Προσθέτετε τα σπαράγγια, τα τσάιβ και τα φύτρα της σόγιας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη. Κατόπιν ρίχνετε το ρύζι και τη σάλτσα της σόγιας και τέλος το καβούρι στραγγισμένο και κομματιασμένο. Ανακατεύετε καλά.
Πασπαλίζετε το ρύζι με πράσινο πιπέρι και το σερβίρετε. Γαρνίρετε με τα σπαράγγια και τα ντοματάκια κομμένα στη μέση.

Πηγή: Κουζίνα και ποιότητα ζωής