Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

Βοδινό ψητό κατσαρόλας από το Βέλγιο


Βοδινό ψητό κατσαρόλας από το Βέλγιο



Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
800γρ. βοδινό ψαχνό, κομμένο σε φέτες
80γρ. βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 νεροπότηρο μαύρη μπύρα
Αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το πλένετε και το κόβετε σε λεπτές φέτες. Αλευρώνετε το κρέας και το σοτάρετε σε ένα τηγάνι με το βούτυρο και από τις δυο πλευρές. Το βγάζετε πριν πάρει πολύ χρώμα και το διατηρείτε ζεστό.
Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ίδιο τηγάνι μέχρι να μαλακώσει, βάζετε ξανά στη φωτιά το κρέας, περιχύνετε με την μπύρα, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε ακόμα λίγη μπύρα. Μεταφέρετε το ψητό σε μια πιατέλα και το σερβίρετε αμέσως ζεστό, μαζί με πουρέ πατάτας.

 Πηγή: «Ευκολία στην κουζίνα» εκδ. DeAGOSTINI