Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 35 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά
12 σνίτσελ βοδινό
12 φέτες καπνιστό μπέικον
12 αγγουράκια τουρσί
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 κοτσάνι σέλινο
300γρ. ντοματάκια τσέρι
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κοφτές κουταλιές σούπας γλυκιά μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ξύνετε τα καρότα, καθαρίζετε το σέλινο, ξεφλουδίζετε το κρεμμύδι και ψιλοκόβετε όλα τα υλικά. Πλένετε τις ντομάτες, τις ζεματίζετε για 1 λεπτό σε νερό που βράζει, τις ξεφλουδίζετε, τις καθαρίζετε από τους σπόρους και τις κόβετε σε κομμάτια. Σοτάρετε σε σχετικά χαμηλή φωτιά για 4 λεπτά τα ψιλοκομμένα υλικά με το λάδι, χωρίς να αφήσετε να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε την ντομάτα και μαγειρεύετε για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε στο τέλος.
Ετοιμάζετε τα ρολάκια. Αλείφετε τη μουστάρδα πάνω στο κρέας, βάζετε στο κέντρο τα αγγουράκια και τυλίγετε. Γύρω από το ρολό βάζετε 1 φέτα καπνιστό μπέικον και τα δένετε με λίγο σπάγκο. Βάζετε τα ρολάκια στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και μαγειρεύετε για 20 λεπτά. Τα γυρίζετε που και που και τα περιχύνετε με λίγο ζεστό νερό αν στεγνώσουν. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, αφού προηγουμένως κόψετε το σπάγκο.
Πηγή: «Ευκολία στην κουζίνα» εκδ. DeAGOSTINI