Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011

Βοδινά ρολάκια με αγκινάρα


Βοδινά ρολάκια με αγκινάρα



Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα



Υλικά
600γρ. κόντρα φιλέτο βοδινό, σε λεπτές φέτες
5 αγκινάρες
1 κρεμμύδι
1 ματσάκι μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
½ ποτήρι κρασιού ξηρό λευκό κρασί
Χυμό από 1 λεμόνι
10 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά σούπας κάρυ
Αλάτι, πιπέρι

 Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις αγκινάρες από τα κοτσάνια, τα εξωτερικά σκληρά φύλλα και τις άκρες, τις κόβετε σε 4 μέρη, βγάζετε το χνούδι και τις βυθίζετε σε ένα μπολ με νερό και χυμό λεμονιού. Πλένετε το μαϊντανό, τον ψιλοκόβετε μαζί με το σκόρδο και σοτάρετε τα υλικά σε ένα τηγάνι με 5 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέτετε τις αγκινάρες καλά στραγγισμένες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 10 λεπτά, ανακατεύοντας που και που. Λίγο πριν τελειώσετε το μαγείρεμα, προσθέτετε λίγες κουταλιές ζεστό νερό.
Χωρίζετε τις φέτες του κρέατος σε 2 μέρη και τυλίγετε τις αγκινάρες. Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβετε και το σοτάρετε σε ένα τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι. Βάζετε στο τηγάνι και τα ρολάκια και τα σοτάρετε από όλες τις πλευρές. Περιχύνετε με το κρασί, το αφήνετε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε τον πελτέ διαλυμένο μέσα σε λίγο νερό και το κάρυ και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20 λεπτά περίπου, σε μέτρια φωτιά. Λίγο πριν το τέλος, αλατίζετε. Σερβίρετε τα ρολάκια ζεστά.

 Πηγή: «Ευκολία στην κουζίνα» εκδ. DeAGOSTINI