Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Αγριογούρουνο γλυκόξινο


Αγριογούρουνο γλυκόξινο 



Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος αναμονής 1 ημέρα
Χρόνος μαγειρέματος 2 ώρες
Για 4 άτομα

Υλικά
800γρ. ψαχνό αγριογούρουνο
150γρ. ξερά δαμάσκηνα
2 κουταλιές σούπας σταφίδα
50γρ. πορτοκάλι γλασέ σε κυβάκια
1 κουταλιά σούπας κουκουνάρι
1 κρεμμύδι
2 κοτσάνια σέλινο
1 καρότο
1 κλαράκι θυμάρι
3 καρφάκια γαρύφαλλο
2 ποτήρια κρασιού κόκκινο κρασί
3 κουταλιές σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
20γρ. βούτυρο
1 κοφτό κουταλάκι σούπας αλεύρι
Αλάτι, μαύρο πιπέρι σε κόκκους

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σέλινο και το καρότο. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε μισό κρεμμύδι. Αφαιρείτε το λίπος από το κρέας, το κόβετε σε κομμάτια και το βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το σέλινο και το κρεμμύδι, το γαρύφαλλο, το θυμάρι, 5 κόκκους πιπέρι, το κρασί και το ξύδι και αφήνετε να μαριναριστεί για 24 ώρες στο ψυγείο.
Μαλακώνετε τη σταφίδα και τα δαμάσκηνα σε λίγο χλιαρό νερό για 20 λεπτά. Κόβετε σε φέτες το υπόλοιπο κρεμμύδι και το σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με το λάδι. Προσθέτετε το κρέας και συνεχίζετε σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά. Ρίχνετε και τα λαχανικά της μαρινάτας και λίγο λίγο, το υγρό σουρωμένο. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Προσθέτετε τα δαμάσκηνα, το πορτοκάλι, τη σταφίδα, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύετε για άλλα 20 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτετε  το βούτυρο ζυμωμένο με το αλεύρι. Ανακατεύετε προσεκτικά μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα. Σερβρίρετε αμέσως.


 Πηγή: «Ευκολία στην κουζίνα» εκδ. DeAGOSTINI