Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Λιγκουίνι με μανιτάρια και καρύδια


Λιγκουίνι με μανιτάρια και καρύδια




Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
350γρ. λιγκουίνι
300γρ. ντομάτες
70γρ. μπέικον
30γρ. καρυδόψιχα
200γρ. μανιτάρια
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
½ νεροπότηρο κρασί ροζέ
Μια πρέζα πάπρικα
1 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεματίζετε τις ντομάτες για 1 λεπτό σε νερό που βράζει, τις στραγγίζετε, τις ξεφλουδίζετε, τις καθαρίζετε από τους σπόρους και τους χυμούς τους και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Ψιλοκόβετε το μπέικον. Πλένετε το μαϊντανό, τον σκουπίζετε ελαφρά και τον ψιλοκόβετε. Καθαρίζετε τα μανιτάρια από τη ρίζα, τα πλένετε με κρύο νερό, τα στραγγίζετε, τα σκουπίζετε με μια πετσέτα κουζίνας και τα κόβετε σε φέτες. Καθαρίζετε το σκόρδο και το κρεμμύδι, τα πλένετε, τα στεγνώνετε με μια πετσέτα κουζίνας και τα κόβετε σε φετούλες.
Σοτάρετε σε ένα τηγάνι με λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πάπρικα, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε το μπέικον και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Προσθέτετε τα μανιτάρια και έπειτα από 4 λεπτά, περιχύνετε με το κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε και το καρύδι και έπειτα από λίγα λεπτά τις ντομάτες. Αρωματίζετε με λίγο πιπέρι και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας που και που. Αλατίζετε στο τέλος.
Βράζετε τα λινγκουίνι αλ ντέντε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό αλατισμένο, τα σουρώνετε, τα περιχύνετε με τη σάλτσα και τα μεταφέρετε σε μια γαβάθα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.


Πηγή: «Ευκολία στην κουζίνα» εκδ. DeAGOSTINI