Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Σαγανάκι με χαλούμι και σάλτσα από ξερά σύκα


Σαγανάκι με χαλούμι και σάλτσα από ξερά σύκα




Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
Για 4 άτομα


Υλικά
8 φέτες χαλούμι
150γρ. σύκα ξερά, κομμένα σε ροδέλες
5 κουτ. σούπας ξίδι βαλσάμικο
1 κουτ. σούπας μαύρο πιπέρι σε κόκκους
1 δαφνόφυλλο
1 κουτ. γλυκού μέλι
1 ξύλο κανέλας
6 φύλλα δυόσμο
Ελαιόλαδο
αλάτι


Εκτέλεση

Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα τα σύκα, το βαλσάμικο, την κανέλα, το δαφνόφυλλο, τους κόκκους πιπεριού, το μέλι και προσθέτετε νερό μέχρι να καλύψει τα υλικά. Βράζετε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σιροπιάσει.
Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ραβδώσεις στη φωτιά και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά. Ψήνετε το χαλούμι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρετε το σαγανάκι, προσθέτοντας τη σάλτσα σύκου, λίγο ελαιόλαδο και τα φύλλα δυόσμου.

*Η σάλτσα πρέπει να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια.

Πηγή: Περιοδικό «Λιχουδιές», Νικόλας Σακελλαρίου