Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ροζ μαρμελάδα μήλου


Ροζ μαρμελάδα μήλου






Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα
Για 3 βαζάκια περίπου


Υλικά
1 κιλό μήλα κόκκινα σφιχτά
2 μέτρια κυδώνια
2 μεγάλα ώριμα ρόδια
1200γρ. ζάχαρη
1 μικρό μοσχοκάρυδο
Χυμό από 2 ζουμερά λεμόνια


Εκτέλεση

Βάζουμε τη ζάχαρη σε ευρύχωρη κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να φτάσει δυο δάχτυλα πάνω από τη ζάχαρη. Το βάζουμε να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι. Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα μήλα και τα κυδώνια. Στύβουμε τα λεμόνια μέσα σε λεκανίτσα. Τρίβουμε στον τρίφτη τα μήλα και τα κυδώνια και τα βάζουμε στη λεκανίτσα με το λεμόνι. Τα ανακατεύουμε να πάρουν όλα λεμόνι, να μην μαυρίσουν.
Τρίβουμε το μοσχοκάρυδο στον τρίφτη και στύβουμε τα ρόδια στο στύφτη του λεμονιού. 
Όταν δέσει το σιρόπι προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα τριμμένα φρούτα, το μοσχοκάρυδο και το χυμό του ροδιού. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Την αδειάζουμε σε αποστειρωμένα στεγνά βαζάκια και τα κλείνουμε κρατώντας τα με πετσέτες για να μην καούμε. Τα τοποθετούμε ανάποδα και δεν τα γυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Πηγή: Περιοδικό «Γαστρονόμος», Εύη Βουτσινά