Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Μακεδονίτικη χοιρινή τηγανιά


 Μακεδονίτικη χοιρινή τηγανιά



Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 6 άτομα

Υλικά
1 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μπουκίτσες
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μπούκοβο
Αλάτι, πιπέρι
1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί Ξινόμαυρο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τις μπουκίτσες του χοιρινού σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν  και να στεγνώσει εντελώς το τηγάνι από τα υγρά του κρέατος. Ρίχνετε το μπούκοβο και το πιπέρι, ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια αδειάζετε μέσα στο τηγάνι το κόκκινο κρασί.
Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με το καπάκι και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά. Βγάζετε το καπάκι, δυναμώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για μερικά λεπτά ακόμα, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αλατίζετε, ανακατεύετε και σερβίρετε την τηγανιά ζεστή σε μια πιατέλα. Σερβίρετε την τηγανιά με πατάτες τηγανητές, τις οποίες θα πασπαλίσετε με ψιλοτριμμένο κεφαλοτύρι.

*Για να κάνετε την τηγανιά πιο εντυπωσιακή, κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος του κρέατος μπορείτε να προσθέσετε 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά και 4 κουτ. σούπας κόκκινη πιπεριά.


 Πηγή: «Ευκολία στην κουζίνα» εκδ. DeAGOSTINI