Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ντομάτες γεμιστές με καβούρι


Ντομάτες γεμιστές με καβούρι






Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 0 λεπτά
Για 6 άτομα


Υλικά
6 μέτριες ντομάτες
2 κονσέρβες σάρκα καβουριού
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
¼ φλιτζ. τσαγιού πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. τσαγιού κατίκι
1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
¼ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού δυόσμος
1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο τριμμένο
2 σγουρές σαλάτες
Λίγα φύλλα ρόκας για το στόλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το καβούρι, το σέλινο, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, το μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύουμε.
Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το τυρί, τη μουστάρδα, το λεμόνι και τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και το μισό κόλιανδρο.
Κόβουμε τα καπάκια από τις ντομάτες και βγάζουμε προσεκτικά την ψίχα. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε την ψίχα και την προσθέτουμε στο μείγμα με το καβούρι. Ρίχνουμε το μισό μείγμα του τυριού στο μείγμα της ψίχας, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις ντομάτες. Βάζουμε μερικά φύλλα από τις σαλάτες σε ρηχά πιάτα για σαλάτα και στολίζουμε με λίγη ρόκα, έτσι ώστε να σχηματίσουν φωλίτσες.
Βάζουμε μια ντομάτα σε κάθε φωλίτσα. Πάνω από κάθε ντομάτα ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα τυριού. Τις πασπαλίζουμε με λίγο κόλιαντρο και φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: Περιοδικό «Γαστρονόμος», Μυρσίνη Λαμπράκη