Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ταϊλανδέζικη καυτερή και ξινή σούπα με γαρίδες


Ταϊλανδέζικη καυτερή και ξινή σούπα με γαρίδες


Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά
Για 6 άτομα


Υλικά
12 φλιτζ. τσαγιού ζωμό κότας (δείτε συνταγή)
700γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
8 κουτ. σούπας σάλτσα ψαριού
1 κιλό φρέσκες μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες
10 φύλλα καφίρ λάιμ
6 ολόκληρες καυτερές πιπεριές πολύ λεπτές
1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
10 κουτ. σούπας λέμον γκρας ψιλοκομμένο
10 κουτ. σούπας χυμό λάιμ


Εκτέλεση

Ρίχνουμε το ζωμό της κότας τα φύλλα καφίρ λάιμ και το λέμον γκρας σε μια βαθιά κατσαρόλα. Αφήνουμε το ζωμό και τα αρωματικά να βράσουν για 3 λεπτά ώστε να απελευθερώσουν το άρωμά τους. Προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 ακόμη λεπτό.
Ρίχνουμε τις γαρίδες, τη σάλτσα ψαριού και το χυμό λάιμ και συνεχίζουμε το βράσιμο για 3 λεπτά. Τέλος βάζουμε τις πιπεριές τσίλι και τα φύλλα κόλιανδρου και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: Περιοδικό «Γαστρονόμος», Μυρσίνη Λαμπράκη