Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Κατζιλίμ από το Ισραήλ (Chatzilim mushalim)


Κατζιλίμ από το Ισραήλ (Chatzilim mushalim)




Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 15 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
2 μικρές μελιτζάνες
4 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
6 ντομάτες αποφλοιομένες και κομμένες σε φέτες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη
2 πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
275γρ. καρότα κομμένα σε φέτες
4 κουτ. σούπας μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
300γρ. χυμό ντομάτας
50γρ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Κόψτε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες, αλατίστε τις και αφήστε τις 30 λεπτά. Ξεπλύνετε, στραγγίξτε και σκουπίστε τις. Στρώστε στον πάτο ενός πυρέξ που έχετε αλείψει με λιωμένο βούτυρο, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, την ντομάτα, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το καρότο γαρνίροντας κάθε στρώση με μαϊντανό και αλατοπίπερο. Τελειώστε με μελιτζάνες. Ρίξτε πάνω τους τον τοματοχυμό και το λιωμένο βούτυρο. Σκεπάστε το ταψί και ψήστε το φαγητό για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 190ο C, σε προθερμασμένο φούρνο. 


 Πηγή: «Μεσογειακή μαγειρική» εκδ. Ακαδημαϊκή