Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

Έλφουλ (El - ful)


Έλφουλ (El - ful)



Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 3 ώρες και 15 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
450γρ. ξερά φασόλια μπαρμπούνια που έχετε μουσκέψει αποβραδίς σε κρύο νερό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
4 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
4 αυγά βρασμένα σφιχτά
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Στραγγίξτε τα φασόλια, βάλτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σκεπάστε τα με νερό. Βάλτε τα στη φωτιά μέχρι να κοχλάσουν και μαγειρέψτε τα 3 ώρες προσθέτοντας περισσότερο νερό αν χρειαστεί. Στραγγίξτε τα και αφήστε τα. Ζεστάνετε το λάδι μέσα σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο 10 λεπτά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το αλατοπίπερο και τα φασόλια. Βάλτε τα στη φωτιά μέχρι να κοχλάσουν και στη συνέχεια σιγοβράστε τα 5 λεπτά, χαμηλώνοντας τη φωτιά. Αδειάστε τα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, βάλτε τα αυγά και πασπαλίστε με μαϊντανό.

*Αιγυπτιακό εθνικό φαγητό που συχνά τρώγεται σαν πρωινό.


 Πηγή: «Μεσογειακή μαγειρική» εκδ. Ακαδημαϊκή